facebook

www.stonetech.gr - Ελληνικά Μάρμαρα & Τεχνητές Επιφάνειες | Stonetech SA

close
μήνυμα συστήματος
espa
 1
 2
 3
 4

Blog

08.07.2019
Οι αρχιτέκτονες μιλούν για το Neolith
Η Stonetech ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Neolith στην Ελλάδα, πραγματοποίησε τον Ιούνιο, επίσκεψη στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της The Size στην Ισπανία, όπου παράγονται οι καινοτόμες επιφάνειες.  Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή συμμετείχαν 19 αρχιτέκτονες, μηχανικοί και διακοσμητές. Παρακολούθησαν την διαδικασία παραγωγής, και διαπίστωσαν οι ίδιοι μέσα από δράσεις, τις μοναδικές ιδιότητες του υλικού. Οι αρχιτέκτονες που παραβρέθηκαν είπαν:

"Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ο τρόπος δημιουργίας του υλικού από φυσικά υλικά και μόνο με τη χρήση πρέσας και ψησίματος χωρίς χρήση χημικών.
Τα υλικά της Neolith τα χρησιμοποιούμε καιρό τώρα και τα προτείνουμε ούτως η άλλως σε πελάτες μας. Η χρήση που έχουμε κάνει είναι κυρίως σε κουζίνες (πάγκους) αλλά και σε επένδυση ιδιαίτερων τοίχων μπάνιου.
Θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω σε επένδυση όψεων (το έχουμε προτείνει σε μελέτη μας) κυρίως λόγω του χαμηλού του βάρους και του τρόπου στήριξής του και σαφώς για το αισθητικό αποτέλεσμα."
Αρχιτέκτονας Χάρης Μακροδημητράκης | Cube Concept Architects
 
 
"Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε το καινοτόμο υλικό, με τις πολλές εφαρμογές του και το ότι είναι φυσικό (ορυκτές ύλες)
και ανακυκλώνεται.Επίσης με ικανοποιεί αισθητικά, πράγμα σημαντικό για μας τους αρχιτέκτονες και μας δίνει την δυνατότητα επιλογής λόγω της
μεγάλης ποικιλίας του σε χρώματα, υφές και πάχη.
Όσον αφορά την επικάλυψη δαπέδων, είναι ιδιαίτερα αρεστό το ότι υπάρχουν αυτές οι μεγάλες διαστάσεις που κάνουν ενιαία επιφάνεια.
Βεβαίως και θα το πρότεινα σε πελάτες μου και συγκεκριμένα για δάπεδο και για πάγκους κουζίνας λόγω των ιδιοτήτων του και της ανθεκτικότητάς του.
Αρχιτέκτονας Γιάννα Παυλίδου Αποστολάκου | APOSTOLAKOS Architects
 
 
"Οι εφαρμογές της Neolith σε ντουλάπες και κουζίνες εντυπωσιάζουν τόσο για τη σύγχρονη αισθητική τους οσο και για την ανθεκτικότητα τους σε απαιτήσεις καθημερινής χρήσης.
Επίσης βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη δυνατότητα που παρέχει η εταιρεία για την δημιουργία custom made λύσεων και την παρουσίαση του project όπου είχε μεταφερθεί το σχέδιο γνωστού καλλιτέχνη ώς τύπωμα στο δάπεδο με το υλικό της Neolith."
Αρχιτέκτονας Στέλλα Πιερή | Pieris.Architects
 
 
"Με την επίσκεψη στο εργοστάσιο της Neolith είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και μετασχηματισμού ορυκτών σε μορφή άμμου με καθαρά φυσικές μεθόδους (συμπίεση, έκθεση σε ψηλές θερμοκρασίες) σε μεγάλες επιφάνειες με εξαιρετικές ιδιότητες αντοχής, μια εμπειρία ομολογουμένως πολύ ιδιαίτερη, καθώς η επιμέλεια και οι λεπτομέρειες κατασκευής ήταν εντυπωσιακές.
Στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση του μαρμάρου και σχετικά εύκολα βρίσκει κανείς αξιόπιστους τεχνίτες που να το επεξεργάζονται και να το τοποθετούν. Επομένως θα προτείναμε το Neolith για τα χαρακτηριστικά που είναι μοναδικά : Μεγάλες, άψογες επιφάνειες χωρίς μεγάλο βάρος και εξαιρετικής αντοχής, για επενδύσεις τοίχων ή δαπέδων, κυρίως σε χώρους επιχειρήσεων (γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα κά). Οι αντικρυστές πλάκες που μοιάζουν με μάρμαρο, είναι εντυπωσιακές ειδικά σε τοίχο,
όπως και σαν τελική επιφάνεια τραπεζιού. Επίσης θα το προτείναμε σαν εξωτερική τελική επιφάνεια, ολόκληρου του κτιρίου ή επιλεκτικά στη βάση του, παρέχοντας επιπλέον προστασία αφού μπορεί να καθαριστεί εύκολα από graffiti. Τέλος σαν επιφάνεια πάγκου εργασίας, για κουζίνες όπου τίθενται ειδικές προδιαγραφές. Ευχόμαστε να το δούμε εφαρμοσμένο, στα έργα μας ή σε δημοσιεύσεις."
Αρχιτέκτονας Δήμητρα -Μαρία Γεωργαντοπούλου | De-Ar
 
 
"Πέρα από τον τρόπο παρασκευής των επιφανειών Neolith και το γεγονός πως αποτελούνται από φυσικά υλικά, ιδιαίτερη εντύπωση μας έκαναν και οι πολλαπλές δυνατότητες χρήσεως (επένδυση δαπέδου, επένδυση τοίχων, δημιουργία επίπλων), τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους όπως η ανθεκτικότητα τους, η μεγάλη και επιτυχημένη γκάμα φυσικών σχεδίων αλλά και απομιμήσεων άλλων υλικών καθώς και η δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου μοτίβου."
Αρχιτέκτονας  Στεφανία – Άλκιστης Καψασκή | AETER
 
 
"Όσον αφορά το Neolith είναι ένα  υλικό που εμείς  είδη το δουλεύαμε στο κομμάτι του πάγκου κουζίνας που εμείς ειδικευόμαστε και ήταν πολύ εντυπωσιακό για εμάς όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που περιγράφαμε στον πελάτη μας να τα βλέπουμε και να τα βιώνουμε live στο εργοστάσιο !!!
Η επίσκεψη μας έκανε να πιστέψουμε ακόμα πιο πολύ στο προϊόν που λέγεται Neolith και μας άνοιξε τον δρόμο να  το δοκιμάσουμε και να το προτείνουμε για περεταίρω εφαρμογές πέραν  του πάγκου κουζίνας που μέχρι τώρα γνωρίζαμε."
Διακοσμιτές Χειλαδάκης Μάνος – Γκίννη Βασιλική | STOSA


“Περισσότερη εντύπωση από το υλικό μου έκανε οτι παράγεται απο φυσικές πρώτες ύλες. Θεωρώ ότι η καλύτερη εφαρμογή του είναι για οικιακούς και επαγγελματικούς πάγκους κουζίνας και θα το πρότεινα σε πελάτες μου που ασχολούνται με την εστίαση είτε σε ξενοδοχεία είτε σε εστιατόρια a la carte.”
Αρχιτέκτονας Γεώργιος Αναγνωστάκης | Α2Γ


“...Ως προς τη γνωριμία με τις επιφάνειες Neolith, έμεινα εντυπωσιασμένος από την πληθώρα των εφαρμογών που αυτές δύναται να χρησιμοποιηθούν. Οι αυξημένες αντοχές του υλικού, οι μεγάλες διαστάσεις που μπορεί να λάβει και κυρίως το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα που αυτό προσφέρει, κέντρισαν το ενδιαφέρον μου προς χρήση του σε μελλοντικά έργα του γραφείου μας, τόσο σε όψεις όσο σε δάπεδα και πάγκους. Αναμφίβολα θα το σύστηνα σε συνεργάτες και πελάτες του γραφείου μας.”
Αρχιτέκτονας Αριστείδης Ντάλλας | AD Architects
 
“Αυτό που ξεχώρισα σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού είναι η μεγάλη ποικιλία σχεδίων και υφών, καθώς και η  πιστή-φυσική αντιγραφή πετρωμάτων. Από το γραφείο μας έχει υπάρξει ενδιαφέρον για το nero zimbambwe το οποίο μιμείται το nero absolute flamed και αναμένουμε αποδοχή από τον πελάτη.”
Αρχιτέκτονας Κυριάκος Μιχαλόπουλος | LKMK Architects


"Το Neolith είναι ένα προιόν που προσφέρεται για πρωτότυπες αρχιτεκτονικές εφαρμογές, χάρη στις μεγάλες διαστάσεις των πλακών και στην ποικιλία των υλικών. Προέρχεται από φυσικά πετρώματα και η επεξεργασία του (κονιορτοποίηση, συμπίεση και ψήσιμο) γίνεται χωρίς πρόσμικτα. Έτσι η όψη του, η υφή του και ο ήχος του παραπέμπουν σ’ ένα φυσικό υλικό το οποίο είναι ελαφρύ και ανακυκλώσιμο με μορφή πέτρας τσιμέντου, σιδήρου.
Ιδανικές εφαρμογές είναι σε οριζόντιες επιφάνειες με σκληρή καταπόνηση, όπως οι πάγκοι κουζίνας –μπορεί κανείς να ψήσει επάνω σε αυτό! – η σε κάθετες επιφάνειες για επένδυση προσόψεων καθώς δεν ξεθωριάζει από τον ήλιο.
Το neolith παράγεται στη Valencia στη Ισπανία σε ένα υποδειγματικό εργοστάσιο, που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ, με οικολογικές αρχές και όραμα. Υπάρχει καθετοποίηση και τυποποίηση της παραγωγής αλλά συγχρόνως  υπάρχει και δυνατότητα ευελιξίας σύμφωνα με τις ανάγκες του σχεδιασμού και των εξειδικευμένων χρήσεων."
Αρχιτέκτονας  Έλενα Ζερβουδάκη | Z-level


"Οι εντυπώσεις μου από την επίσκεψη στο εργοστάσιο της Neolith και η εμπειρία από την διαδικασία παραγωγής των πλακιδίων ήταν παραπάνω από θετικές. Είδαμε από κοντά τα στοιχεία που κάνoυν το υλικό αυτό να είναι ιδιαίτερο και μοναδικό, αλλά και πολλά παραδείγματα εφαρμογής του, που αφήνουν τους ορίζοντες στον σχεδιασμό ανοιχτούς. Αυτό που μου έκανε επίσης εντύπωση είναι η δυνατότητα παραγγελίας custom διαστάσεων και σχημάτων χωρίς περιορισμό στην ποσότητα. Σίγουρα θα το προτείνω σε πελάτες μας για εφαρμογές όπως επιφάνειες τραπεζιών ή κουζινών, και αν ο προϋπολογισμός το επιτρέπει και για δάπεδο. Από τα θετικά είναι φυσικά και οι αισθητικά άρτιες επιφάνειες που ταιριάζουν με την αρχιτεκτονική του γραφείου μας."
Αρχιτέκτονας Ιωάννα Χολέβα | hhh architects
 
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies