facebook

www.stonetech.gr - Ελληνικά Μάρμαρα & Τεχνητές Επιφάνειες | Stonetech SA

close
μήνυμα συστήματος
espa
 1
 2
 3

Blog

08.01.2021
Culinary School - Daios Cove
Δεν χωρά πλέον αμφιβολία πόσο σημαντικό κομμάτι του τουρισμού είναι η γαστρονομία και πολλές φορές η επιλογή του προορισμού είναι στενά συνδεδεμένη με τις γευστικές προτιμήσεις των ταξιδιωτών. Πολύ διαδεδομένος είναι και ο γαστροτουρισμός όπου η επιλογή της χώρας σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την κουζίνα και τις τοπικές παραδοσιακές συνταγές και παραγωγές προϊοντων, όπως το κρασί, το λάδι, το μέλι, τα μακαρόνια κοκ.

Συχνά βλέπουμε δραστηριότητες όπως επίσκεψη σε αμπελώνες, ελαιώνες, σε παζάρια και λαϊκές μέσα από τις οποίες οι επισκέπτες έρχονται σε άμεση επαφή και γνωρίζουν την τοπική κουλτούρα, τις συνήθειες και τις παραδόσεις, ενώ η τάση για μαθήματα μαγειρικής έχει πια γίνει must do στα ταξίδια.

Φυσικά όσο πιο ελεύθερο είναι το πρόγραμμα των επισκεπτών και όσο λιγότερο ταξιδεύουν ως «τουρίστες» τόσο περισσότερη ευελιξία έχουν στην επιλογή των δραστηριοτήτων. Συνήθως η επιλογή των γαστρονομικών δασκάλων περιορίζεται σε λάτρεις της τοπικής κουζίνας, σε κάποιες καταξιωμένες μαγείρισσες της περιοχής ή ακόμα και σε ταβέρνες και σε εστιατόρια όπου κανείς μπορεί να μαγειρέψει αυτό που θα φάει, με τη βοήθεια του ντόπιου.

Τι γίνεται όμως με τα all inclusive ξενοδοχεία, με τις μονάδες που τείνουν να προσφέρουν τα πάντα στον επισκέπτη ώστε να κάνουν τη διαμονή του όσο πιο πλήρη γίνεται; Κοντά στα spa, στα κέντρα αθλητισμού, στις βιβλιοθήκες και σε άλλες δραστηριότητες που μπορεί κανείς να βρει μέσα στα μεγάλα ξενοδοχεία βλέπουμε πιο έντονα να ξεπηδούν γαστρονομικά σχολεία, με εξειδικευμένους και αναγνωρισμένους σεφ να αναλαμβάνουν το ρόλο του δασκάλου.

Τα τελευταία χρόνια η τάση αυτή γίνεται ολοένα πιο διαδεδομένη και στη χώρα μας. Με την παράδοσή μας στη μεσογειακή κουζίνα να έχει βαθιές ρίζες και έχοντας το προτέρημα των πολλών τοπικών γεύσεων, οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις νόστιμες παραδόσεις της Ελλάδας. Τα γαστρονομικά σχολεία προσφέρουν τα μαθήματα σε μικρές ομάδες και μέσα από ένα κατάλογο συνταγών οι μαθητές επιλέγουν αυτό που θα δημιουργήσουν και θα απολαύσουν με την παρέα τους.

Φυσικά, για να έχουν αποτέλεσμα τα μαθήματα δεν φτάνει μόνο η συνταγή και τα υλικά. Η εμπειρία της μαγειρικής και της διαδικασίας εκμάθησης πρέπει να είναι βολική, ώστε να μπορούν όλοι να βλέπουν τον δάσκαλο-σεφ και να ετοιμάζουν ταυτόχρονα τα δικά τους πιάτα. Συνήθως στα σχολεία αυτά προτιμώνται οι open space κουζίνες, με νησίδες και δυνατότητα να έχει άμεση οπτική επαφή ο μαθητής με το δάσκαλο και ο δάσκαλος να έχει άμεση πρόσβαση στο μαθητή. Eξίσου σημαντικές είναι οι επιφάνειες επεξεργασίας των τροφών, και δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στα υλικά των πάγκων κουζίνας. Να είναι ανθεκτικά στις χαράξεις, στις υψηλές θερμοκρασίες, να μην είναι απορροφητικές αλλά να είναι και αισθητικά όμορφες.

Τέλος σημαντικό κομμάτι ενός Culinary School είναι να υπάρχει ένας άνετος και όμορφος χώρος τραπεζαρίας ώστε όλη η παρέα να μπορέσει να απολαύσει τις δημιουργίες της.

Για το  Culinary School του Δάιος Cove στην Κρήτη, κληθήκαμε να απαντήσουμε στις ανάγκες του αρχιτεκτονικού γραφείου, προμηθεύοντας τα κατάλληλα υλικά για ένα χώρο με άνεση στην οπτική επαφή, με προσβασιμότητα, με μοντέρνα αισθητική και λειτουργικότητα στη χρήση.

Η επιλογή των υλικών που μπορούσε να καλύψει όλα τα ζητούμενα αλλά να δένει και αισθητικά με το ξενοδοχείο έγινε από την premium σειρά της Stonetech Worktops.
  • Έτσι οι επενδύσεις έγιναν με Neolith Zaha Stone Silk
  • Το δάπεδο κατασκευάστηκε με Neolith Zaha Stone
  • Ενώ το τραπέζι με Neolith Nero Zimbabwe Riverwashed
Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το project ή της επιφάνειες κουζίνας επικοινωνήστε μαζί μας.
 
info@stonetech.gr | www.stonetech.gr | 2109945011 - 2810380054
 
 
 
 
Αλλαγή συγκατάθεσης για Cookies